Nyt fra FSAIOs bestyrelse

2019 var valgår i Det faglige selskab for Anæstesi-, intensiv- og opvågningssygeplejersker, FSAIO.

Efter mange års tro tjeneste valgte 3 erfarne bestyrelsesmedlemmer at stoppe og 3 nye havde meldt sig som kandidater ved fristens udløb i foråret, så derfor var en egentlig valghandling ikke påkrævet ifølge vedtægterne.

 

Selvom det er vemodigt at sige farvel til personer, som man har haft så mange gode oplevelser med og et tab af kompetencer i en arbejdsgruppe, er det også spændende at byde nye velkommen, se tingene fra andre vinkler og lade nye dynamikker opstå.

Den nye bestyrelse er ved at være på plads. Posterne er fordelt og overdragelsen fra de afgående til de nuværende bestyrelsesmedlemmer sker her i årets sidste måneder. Du kan læse om den nye bestyrelse her.

I januar 2020 holder vi i bestyrelsen en visionsdag, hvor vi diskuterer mål og retning.

I slutningen af oktober holdt FSAIO en temadag om ”Smerter i forskellige perspektiver” i Svendborg. Det var en spændende dag, som bl.a. strakte sig over ”hard-core” smertefysiologi, organisering af smertebehandling i dagkirurgisk regi og et spændende projekt om ”Pain-care”, en smerteplan for kroniske smertepatienter – lagt af sygeplejersker. Dagen sluttede med et forskningsbaseret indslag om musik som smertebehandling. Er der evidens for virkning?

Temadagen var velbesøgt og emnet er jo evig gyldigt i vores specialer. Se referat fra dagen her.

Lige nu er vi ved at lægge sidste hånd på vores forårslandskursus. Det afholdes på Comwell Kellers Park i Børkop d. 25.-26. marts og jeg kan allerede nu løfte sløret for emner som positiv psykologi i arbejdsmiljøet, uddannelse, bæredygtighed blandet med nyeste viden inden for mere traditionelle emner som O2- behandling, smerter og donation.

Programmet vil blive udsendt til din afdeling i midten af december, ligesom det vil være at finde på FSAIOs App, på FSAIOs hjemmeside og snart også fra en ‘opslagstavle’ her på siden. Vi håber, at vi ses i Børkop.

Du kan læse mere om forårslandskurset 2020 her.

Som du kan læse i dette nummer af Draabe-nyt, har danske sygeplejersker været velrepræsenteret på den nyligt afholdte ICPAN kongres for ”perianesthesia nurses” i Mexico. FSAIO har haft fornøjelsen af at bidrage til 10 medlemmers deltagelse, med økonomisk støtte. Et stort tillykke til den danske postervinder, Karina Jakobsen fra Næstved  og de mange andre aktive sygeplejersker, som bidrog til at gøre kongressen mindeværdig. Du kan se mere om hvordan du kan søge økonomisk støtte her.

Bestyrelsen ønsker alle medlemmer en glædelig jul.

Vi glæder os til nye opgaver, som venter i 2020.

Annonce
Tidligere artikelHilsen fra mit iskolde vikariat i Ittoqqortoormiit
Næste artikelNytårshilsen fra redaktionen