Flere spændende artikler

I rækken af sprit-nye artikler, vi bringer denne gang, inviteres I flere gange med helt ind i de maskinrum, hvor mange anæstesi-, intensiv- og opvågnings sygeplejersker arbejder og har deres daglige gang. Vi hører både om overvejelser i forbindelse med intubation med dobbeltløbede tuber forsynet med videokamera, om lejringsskader ved robotkirurgi og om bestræbelserne på at finde frem til den bedst mulige og mest effektive behandling af postoperative smerter til patienter efter skulderkirurgi. Under samme tema, bliver vi også taget med og inddraget i nogle af de processer, der indvirker på samarbejdet og kommunikationen blandt personalet på operationsstuerne.

Fra intensiv har vi også et par meget spændende artikler. Her kommer vi både omkring mobiliseringen af patienter ud fra principperne for Kinaesthetics, en metode sygeplejerskerne på intensiv afdeling, Kolding Sygehus har valgt at inddrage i plejen. Også intensivsygeplejerskerne på Sjællands Universitets Hospital Køge (SUHK), tager os med helt ind i afdelingerne, hvor vi præsenteres for resultaterne af deres studie om samarbejdet med stamafdelingerne under MAT-kald.

For de rejselystne bringer vi et par referater fra deltagelser i hhv. International Conference on Communication in Healthcare (ICCH), San Diego og International Collaboration of PeriAnesthesia Nurses (ICPAN), Cancun. Sidst men ikke mindst har vi endnu en rejsebeskrivelse fra Mercy Ships, hvor vi med skønne billeder og beretninger hører om livet som anæstesisygeplejerske ombord på det store hospitalsskib, der i øjeblikket ligger for kaj ved Afrikas kyst.

Foråret er på vej, og det betyder, at FSAIO som vanlig skulle have holdt sit Forårslandskursus den 25-26. marts. Et forum hvor også vi i redaktionen havde glædet os til, at træffe både læsere, forfattere og ikke mindst at afholde vores første generalforsamling som Dråbe-Nyt.

Som det sikkert ikke er undgået nogens opmærksomhed, har den alvorlige situation forårsaget af corona dog medført, at FSAIO har været nødt til, at udskyde landskurset.  Fremadrettet ser der derfor ud til at blive rigtig god tid til, at synke ned i sofaen med Dråbe-Nyt… hvis vi altså absolut skal finde noget positivt i denne ulykkelige situation.

På vegne af redaktionen, ønskes I derfor rigtig god læsning

Louise Munk, ansvarshavende redaktør

Annonce
Tidligere artikelOpdateret Covid-19 platform for sygeplejersker
Næste artikelQuickguide for anæstesi til overvægtige