Julehilsen fra redaktionen

Et år går på hæld, og det er ikke hvilket som helst år 2020

Året 2020 var udnævnt af WHO til Sygeplejens år. Det blev et år som mange sikkert vil mindes som anderledes, turbulent, men også lærerigt på mange måder. Man kan vel med rette tillade sig at sige, at Sygeplejerskerne har spillet en stor rolle i indeværende år.

Det var et år hvor mange anæstesi-, intensiv og opvågningssygeplejersker fik coronavirus tæt ind på livet og oplevede hvordan grænserne mellem specialer blev udvisket og ny jord betrådt. Nye arbejdsgange, -miljøer og samarbejder blev indgået til gavn for patienterne.

Et år, hvor vores specialer og fag kom i mediernes sygelys. Mangel på værnemidler og billeder af sygeplejersker med mærker i ansigtet efter at have haft FFP3 masker på, tonede frem i medierne ligesom sager om intolerance og allergier overfor værnemidler kom på dagsordenen. Fra vores danske breddegrader har det været muligt at følge med i hvordan man klarede virusudfordringen i andre lande. Hvordan fagpersoners udtalelser fra COVID-afsnittene i nogle lande blev betragtet som det pure opspind, mens andre udtalelser vidnede om sundhedsvæsner i frit fald.

Hvad har det forgangne år så lært os?

Her fra Dråbe-Nyts redaktion kan vi kun understrege hvor vigtigt det er, at står sammen som faggrupper og at vi deler vores undren, tanker, gode ideer og iagttagelser, så vi sammen kan bidrage til at udvikle praksis til gavn for ikke bare patienterne, men også for os selv. At arbejde under en pandemi er virkelig noget helt særligt. På godt og på ondt.

I redaktionen er vi taknemmelige for alle de gode bidrag og artikler vi har modtaget fra jer, der trods travlheden, har formået at beskrive jeres praksis, udvikling og forskning. Tak for det! Det er ikke så ligetil at finde “den gode historie” eller nyeste forskning når konferencer og symposier bliver aflyst og alt står i pandemiens tegn. Vi tilstræber at artiklerne afspejler de forskellige specialer, men samtidig er det jo jeres artikelforslag som er vores materiale til formidling.

I Dråbe-Nyts redaktion vil vi ønske jer alle en skøn og fredfyldt jul, forhåbentlig uden alt for meget ekstraarbejde. Vi i redaktionen vil glæde os til, at vende tilbage i det nye år med endnu flere spændende faglige artikler.

GLÆDELIG JUL

Annonce
Tidligere artikelCovidberedskabet handler om andet end respiratorer
Næste artikelJulehilsen fra FSAIO´s bestyrelse